1. Link do strony z możliwością wsparcia forum:
https://pomagam.pl/forumdss_2020_22
2. Konta nowych użytkowników są aktywowane przez Administrację
(linki aktywacyjne nie działają) - zwykle w ciągu ok. 24 ÷ 48 h.
|
|
Autor |
Wiadomość |
Temat: Czy to musi byc chlonniak? |
DorotaP
Odpowiedzi: 114
Wyświetleń: 58738
|
Dział: Nowotwory układu krwiotwórczego Wysłany: 2014-09-04, 12:14 Temat: Czy to musi byc chlonniak? |
JustynaS1975 napisał/a: | Między badaniem w marca a teraz minęło ok. pół roku (jak łatwo wyliczyć). Jak na chłoniaka z Ki67-90% jest to czas, w którym zmiana znacznie by się powiększyła.
|
rodzynka napisał/a: | Chciałabym wierzyć, że jeden niepowiększony węzeł o niewiele wyższym suvmaxie od wątrobowego, to wybryk natury, nic groźnego. Moim zdaniem koniecznie trzeba się upewnić, że to jest albo nie jest nawrót! |
Myślę, że dziewczyny mają rację i może warto byłoby pobrac wycinek do badania hist-pat. swilek2 napisał/a: | Co do pobierania to raczej nikt na nowo nie będzie mnie kroił skoro już wcześniej stwierdzono co mi dolega. |
I tutaj się mylisz. Mojemu mężowi (po ziarnicy zł.) wyskoczyło coś na TK i onkolog co pierwsze zrobiła to do chirurga kroic. I dzięki Bogu, bo okazało się, że to coś niezależnego i nowego (a wtedy też tak myślałam jak TY) |
DorotaP
|
Dział: Nowotwory układu krwiotwórczego Wysłany: 2013-02-10, 18:37 Temat: Czy to musi byc chlonniak? |
http://www.forum-onkologi...czne-vt3355.htm
Tutaj poczytaj
[ Dodano: 2013-02-10, 18:42 ]
Na te przepalone żyły stosuj maści z kasztanowca i maści z heparyną, oraz doustnie rutinoscorbin |
DorotaP
|
Dział: Nowotwory układu krwiotwórczego Wysłany: 2012-10-21, 18:27 Temat: Czy to musi byc chlonniak? |
Cytat: | I tutaj pierwszy wynik z hispatu: rozmaz morfologiczny odpowiada rozrostowi nowotworowemu. I przekazany do dalszej konsultacji. No i teraz czeka juz 4 tydzien na wynik. Ponoc trzeba na nowo barwic innymi metodami i wyslac do ponownej konsultacji. |
A gdzie to jest robione? Może warto zadzwoni i sprawdzi na jakim etapie jest badanie.
Niestety bez tego wyniku nic nie jest wiadome |
|
|