1. Link do strony z możliwością wsparcia forum:
https://pomagam.pl/forumdss_2020_22
2. Konta nowych użytkowników są aktywowane przez Administrację
(linki aktywacyjne nie działają) - zwykle w ciągu ok. 24 ÷ 48 h.
|
|
Autor |
Wiadomość |
Temat: Temat |
DorotaP
Odpowiedzi: 60
Wyświetleń: 27508
|
Dział: Psychoonkologia / emocje w chorobie nowotworowej Wysłany: 2012-05-02, 21:39 Temat: Temat |
Joanna2012 napisał/a: | Zapytać Ją, czy chce pójść z Tatą i Babcią na pożegnanie Dziadka? |
Nie pytaj i nie wysyłaj dziecko, zwłaszcza że Ciebie tam nie będzie i nie będziesz mogła zareagować na zachowania małej. Nie popełniaj mojego błędu... |
Temat: Temat |
DorotaP
Odpowiedzi: 60
Wyświetleń: 27508
|
Dział: Psychoonkologia / emocje w chorobie nowotworowej Wysłany: 2011-04-07, 13:38 Temat: Temat |
Ja z własnego doświadczenia wiem, że dziecko należy chronić przed takimi przeżyciami. 20lat temu mój mąż zabrał 2 letniego syna na cmentarz, żeby zapalił dziadkowi świeczkę na grobie. Ja zostałam z drugim chorym dzieckiem w domu. Dziecko z cmentarza przyjechało przerażone i zaczęło się jąkać. Nie mogło zrozumieć, gdzie ten dziadek jest.
Ten błąd wychowawczy kosztował nas i dziecko kilka lat leczenia. Dlatego gdy brat chował teściową, to chroniłam ich 5letniego synka, żeby nie brał osobiście udziału w pochówku ukochanej babci, chociaż na pogrzebie był, ale z daleka. Moja bratowa miała odmienne zdanie. |
|
|