Witam serdecznie,dopiero tu sie zalogowalam, ale tak naprawde bylam tu przez połtorej roku.Właśnie tyle mój tatuś walczył z tym paskudztwem. Niestety walka była trudna, robiliśmy wszystko co można było.Tatuś zmarł w środe. Chciałabym pomóc wszystkim ,których najbliżsi zmagaja się z tą chorobą,a maja wiele pytań czy wątpliwości,postaram się odpowiedzieć na wszystkie pytania
Kasik 131 przykro mi, ze walka dobiegła konca :(... przytulam w tym trudnym czasie (***)
Wasza walka była długa i pewnie cieżka... pozostał smutek... i wspomnienia dobrych chwil, a tych nikt nam nie zabierze!!!
Moja mama choruje na raka głowy trzustki z przerzutem do watroby od stycznia, walczy i my z nia. Ma lepsze i gorsze dni. Od stycznia do czerwca mama brała lekka chemie jednodniowa co 2 tygonie. Czuła sie "super" jesli tak mozna powiedziec przy raku. Gdy komus kto nie wiedział mowiła o swojej chorobie to nie wierzył.Potem wdała sie zółtaczka, przerwano chemie na 1,5 miesiaca. Obecnie dostała mocniejsza chemie 3dniowa co 2 tygodnie... miała zapalenie żył...i boli, a to najgorsze :(... ale cieszymy sie z tego, ze ma apetyt. Schudła od poczatku choroby 9kg, a teraz 1 kg przytyła... Najwazniejszy jest jej konfort psychiczny, zeby sie nie załamała, bo wtedy to juz bedzie ciezko nie tylko dla niej.
Dziekuje z całego serca, ze sa ludzie tacy jak TY ktorzy dziela sie doswiadczeniami nawet po tak ciezkich przezyciach...
anetam wiem co czujesz,teraz musicie zadbać aby mame nie bolało i cały czas czuła sie komfortowo,rak trzustki to podstępna choroba, u mojego taty został wykryty 17/04/2013, przez rok przyjmował chemie Folfirinox i było całkiem niezle jak na tak poważny stan,sam samochodem jezdził na chemie 100 km,ale niestety od maja/2014 zaczeła sie progresja choroby.Ta choroba galopuje.Musicie cały czas wspierac.Mój tata na koniec miał depresje,czuł,że to koniec,ale utwierdzaliśmy go praktycznie do samego konca że wyjdzie z tego .Pewiem doktor z poradni leczenia bólu na moja sugestie, że tata jest otumaniony i czy możemy obniżyc dawke oxycontinu powiedział-teraz walczymy o godna i niebolesna śmierć twego taty.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum