Rak jajnika
guz 3 cm
5-10-2015 miałam mieć zabieg usunięcia jajnika (laparoskopię)
podczas badań przed zabiegiem okazało się że guza nie ma. Lekarz powiedział że musiał się wchłonąć do krwi więc zrobiłam morfologię a ta potwierdziła że mam raka
musiało Ci się cos pomylić.
-żeby stwierdzić ze masz raka to trzeba go najpierw guza usunąć.
-guzy nie wchłaniają się do krwi i morfologią nie wykrywa się raka.
Musisz jeszcze raz porozmawiać z lekarzem. Moze miałas torbiel?
Wklej lub przepisz dotychczasowe wyniki badań: obrazowych, w których stwierdzono guz (USG?), krwi (z normami laboratorium). Po laparoskopii powinnaś chyba dostać także wypis ze szpitala - tez przepisz. Wtedy będzie można powiedzieć coś więcej.
Mogła to być np. Torbiel która się wchłonęła. A podwyższony marker nie oznacza że ma się nowotwór, tak jak marker w normie nie oznacza że się go nie ma. Na spokojnie przejdź do innego lekarza żeby sprawdził i wytłumaczył.
Dziś poszłam do lekarza prywatnego który po zapoznaniu się z dokumentacją
stwierdził że rozpoznanie było błędne (to nie rak jajnika) i nie wykluczone że rak lub inny nowotwór rozwija się w innym organie bo markery są bardzo wysokie
Zapytał czy wycinki poszły do Warszawy mówię że tak i wyniki mają przyjść do końca tygodnia.
On odparł że jeśli wyniki będą negatywne to na pewno zostanę skierowana na tomografię
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum