Byłam na wizycie prywatnej u pewnego profesora w b-czy bez mamy bo chciałam żeby pow mi po prostu prawde, powiedział i dał nowa nadzieje, pow. że widział gorsze wyniki i że to jest operacyjne i dalsze rokowania po operacji też są, wierzę i tego się trzymam jest lekarzem na onko w b-czy to się w końcu musi znać. a wyniki z peta dla wszystkich co mogą mi jakos pomóc i dodać otuchy
PET:
TWARZOCZASZKA I SZYJA
Na szyi po stronie prawej pojedyncze wezły chłonne do 7 mm i SUV 4,5 (od wys. C2), w lewej okolocy nadobojczykowej wezel chlonny 13 mm i SUV 3,6. Duze wole o nierownomiernym metaboliźmie SUV do 3,9. Poza tym obraz pet w normie.
KLATKA PIERSIOWA
U podstawy pluca prawego guzek 14mm i SUV 3,6. W okolicy podostrogowej wezly chlonne do 15mm i SUV 5,4. Od wysokosci th8 okoloaortalne wezly chlonne zmiany schodza do jamy brzusznej opis ponizej. Poza tym obraz pet tkanek miekkich bez zmian
JAMA BRZUSZNA I MIEDNICA
Okoloaortalnie zmiany wynikaja ze srodpirsia wezly chlonne wys. L4 sr. 19 mm i SUV zmian do 7,2. Patologiczny metabolizm w zstepnicy zajmujacy jelito na odc ok 6 cm SUV 14,2. Przy zmianie wezly chlonne krezki do 10 mm i SUV 4,0. Poza tym pet w normie.
Obraz pet typowy dla rozsianego procesu nowotworowego, jelito grube jako punkt wyjscia choroby.
wiem ze nie jest rozowo i ze cuda sie nie zdazaja bynajmniej mnie i moim bliskim ale prof, powiedzial ze widzial gorsze wyniki ludzie sa po operacji i jeszcze zyja. wiadomo moze rok , moze dwa
a moze i 5 lat... wiec ja mam ta nadzieje i w to wirze ze po operacji moja kochana i najdrozsza MAMUSIA bedzie jeszcze troche z Nami zyla...
[ Dodano: 2013-08-26, 21:30 ]
jest chociaz ty jedna zainteresowalas sie moim postet
[ Dodano: 2013-08-26, 21:35 ]
niestety uciekam bo jutro do pracy mam nadzieje ze jutro tu zajrze bo sa czasami takie dni ze rece opadaja i odchodzi ochota na wszystko