Witam
Jestem po raz pierwszy na forum i proszę o informacje.
Rozpoznano u mojego taty: Guza płuca lewego (ca nonmicrocellulare, probiliter adenocarcinoma), zmiana naciekowa żebra VII po stronie prawej. Zmiana lita w prawym nadnerczu. Przewlekła choroba niedokrwienna serca. Nadciśnienie tętnicze. Torbiel nerki lewej.
Tata w ciągu tygodnia od rozpoznania został poddany chemioterapii 1 część 1 cyklu według schematu PG, Mój tata w ogóle nie ma apetytu, otrzymał encorton.
Ale co konkretnie, byśmy mogli wytłumaczyć?
Jeśli chodzi o nazwę łacińską: ca nonmicrocellulare, probiliter adenocarcinoma = rak niedrobnokomórkowy, prawdopodobnie gruczolakorak.
Jeśli przepisałaś rozpoznanie z karty wypisowej, jak rozumiem, jest też cała karta z wynikami badań - przede wszystkim TK klatki piersiowej, zapewne też USG jamy brzusznej. Prosimy o przepisanie wyników (a najlepiej całej karty) w całości.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum