Nawrót choroby - nie mam już sił, błagam, pomóżcie...
Kiedy byłam w gimnazjum wykryto u mnie białaczkę. Zaczęły się badania, potem chemie, pobyty w szpitalu co trwało kilka lat w efekcie czego dopiero w tym roku podjęłam studia.Od jakichś dwóch lat trwa czy może trwała remisja. Ostatnie badanie kontrolne wykazało nawrót choroby. Co robić dalej? Nie chcę znów przez to wszystko przechodzić. Wydawać by się mogło że po ostatnich paru latach bycia no lifem wszystko powoli wraca do normy a tu okazuje się, że się mylę. Nie chcę umierać ale jednocześnie nie mam już ochoty walczyć z czymś co najwyraźniej jest nieuniknione
Malinova,
masz 23 lata? Poddaj się leczeniu. Rozumiem, że masz dość, ale powiedz sobie, że chodzi o resztę Twojego życia - więcej, niż przeżyte 23 lata. Z pewnością warto. Pozdrawiam.
Jeśli potrzebujesz pomocy merytorycznej, zamieść proszę wszystkie dotychczasowe wyniki badań i dokumentację przebiegu leczenia.
Co do pomocy merytorycznej póki co wszystko jest dla mnie jasne, od początku choroby kieruje mną ta sama pani doktor etc. Jest tylko ta druga strona medalu: chcieć czy nie. Przez chorobę straciłam przyjaciół, znajomych. W rodzinie też nie mam wsparcia. Może byłoby lepiej przez to przejść mając przy boku kogoś bliskiego. Choć może nie przy boku ale taką osobę na której ramieniu można się od czasu do czasu wypłakać, kogoś w rodzaju przyjaciela czy bratniej duszy. Właściwie sama nie wiem po co się tu żalę. Bo to tak czy inaczej nie poprawi stanu zdrowia a pokaże tylko że jestem egoistką. Przepraszam
Ponieważ (póki co, i o ile dobrze zrozumiałam) nie jest potrzebna pomoc merytoryczna, przenoszę temat do działu psychoonkologia <tu można porozmawiać, wymienić doświadczenia, jak sobie radzić z chorobą, leczeniem ...>
Pozdrawiam
_________________ Człowiek ma dwa życia. To drugie zaczyna się wtedy, gdy zrozumiesz, że życie jest tylko jedno.
Choroba moim nauczycielem, nie panem.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum