Prośba o pomoc w interpretacji wyników TK i co dalej robić.
Witam,
I z góry dziękuję za pomoc.
Wklejam poniżej opis TK klatki piersiowej mojej mamy, bardzo proszę o pomoc w interpretacji wyniku, a także wskazówki co robić dalej. Mama będzie miała jutro PET TK.
Jeśli będzie badanie PET to na pewno wiecej powie. Na razie widać zmiany podejrzane, ale o niczym nie przesądzają. Potrzebna dalsza diagnostyka.
Z jakiego powodu było robione TK?
Jakieś objawy, nikotynizm ?
Na przyszłość pamiętaj, żeby usuwać dane pacjenta.
Chyba nie da się edytować.
Dziękuję za odpowiedź, TK było robione ponieważ mama od pół roku kasłała, wieczorami miała ok 38 stopni temperatury, i trzy razy dostała antybiotyki na zapalenie płuc. Kaszel jednak nie przechodził, stąd badania obrazowe. Mama nigdy nie paliła.
Byłyśmy u onkologa, który powiedział, że guza trzeba wyciąć, i zbadać. że nic nie da bronchoskopia, ani inne badania. po wycięciu guza się zbada i jeśli okaże się, że to rak, to wytną mamie część lub całe płuco. Nie wiem jak to się odbywa, ale ogólnie wolałybyśmy uniknąć takiej poważnej operacji.
ogólnie wolałybyśmy uniknąć takiej poważnej operacji.
Wierze, ale jak na szali jest wycięcie płuca albo życie to mimo wszystko lepiej wyciąć płuco i żyć.
Skoro jesteście pod opieką onkologa i zlecone jest badanie PET to trzeba uzbroić się w cierpliwość.
(wiem z własnego doświadczenia, że czekanie jest straszne)
Na zapas się nie martw
_________________ Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą. – (Aureliusz Augustyn z Hippony)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum